Veelgestelde vragen

Wat is Lemonero?

Lemonero is een unieke dienst die financiering voor webshops mogelijk maakt. Het hele proces gebeurt online, dus wij kunnen je veel sneller dan bankinstellingen het kapitaal verschaffen dat je nodig hebt om jouw webshop te ontwikkelen. Door te werken met real-time gegevens uit verschillende bronnen, kunnen wij toekomstige trends nauwkeurig voorspellen en ons algoritme en onze kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om voor jou een online aanbod op maat te maken. De hele dienst is volledig transparant en zonder verborgen kosten.

Hoe kan ik contact opnemen met Lemonero?

Je kan ons bereiken op +31852081978, via online chat of e-mail op info@lemonero.nl.

Hoe verloopt het aangaan van een contract?

Het aangaan van een contract gebeurt van begin tot eind online. Je bevestigt de nodige gegevens, uploadt een scan van jouw identiteitskaart, bankafschriften en voert het rekeningnummer in waarnaar het geld aan je moet worden overgemaakt. Na verzending zullen wij het controleren en als alles in orde is, stellen wij een contract op dat wij je ter ondertekening sturen via DigiSign. Wij voegen dan onze handtekening toe en uploaden het contract naar ons systeem. Hiermee wordt het contract afgesloten.

Wanneer zal het contract worden afgesloten?

De afsluiting vindt plaats wanneer het door beide partijen ondertekende contract rechtstreeks naar de Lemonero-applicatie wordt geüpload.

Welke gegevens heb je nodig voor de goedkeuring van een lening?

Lemonero werkt met real-time gegevens uit verschillende bronnen, zodat wij toekomstige trends nauwkeurig kunnen voorspellen en ons algoritme en kunstmatige intelligentie kunnen gebruiken om een online aanbod op maat voor jou te maken.

Waarom is je webshop niet voor de beoordeling geslaagd?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je webshop nog niet voor de zogenaamde scoring geslaagd is. Meestal gaat het om een korte voorgeschiedenis of onvoldoende omzet.

Maar zorg er wel voor dat de invoegtoepassing geïnstalleerd blijft. Wij weten uit ervaring dat deze situatie zeer snel kan veranderen. Wij zullen contact met je opnemen zodra wij weten dat je in aanmerking komt voor eventuele financiering.

Welke documenten heb ik nodig om de lening te regelen?

Je hebt alleen een identiteitskaart en bankafschriften van jouw bedrijf nodig om de lening te verwerken.

In welk formaat kan ik documenten uploaden?

Je kan de documenten uploaden in .pdf formaat, of elk ander afbeeldingsformaat (.jpg, .png, .img).

Moeten alle bladzijden van het contract worden gescand?

Nee, het contract hoeft niet gescand te worden.

Moet ik ergens borg voor staan?

Nee, dit is een lening zonder dat er garantie nodig is.*

*Het grootste deel van de financiering die we verstrekken is echt garantievrij. In sommige gevallen kan een garantie vereist zijn, vooral met betrekking tot de rechtsvorm van de onderneming.

Hoeveel mag ik lenen en voor hoelang?

Momenteel verstrekken wij leningen van €1.000 – €40.000. Als je meer wilt lenen, moet je contact met ons opnemen en zullen wij om extra documenten vragen. De aflossingsperiode is aan jou en je kunt kiezen uit 3, 6 of 12 maanden.

Hoe wordt de rente berekend?

De rente voor de lening bedraagt 1,2 % per maand van het geleende bedrag.

Bij herhaalde leningen kan je, indien aan de voorwaarden wordt voldaan, een rente van 0,99% per maand van het geleende bedrag bereiken. En dit in het geval dat je voor de laatste leningen minimaal 6 voorgeschreven termijnen onverwijld heeft afgelost (geldt niet voor vervroegde aflossingen).

Heeft Lemonero verborgen kosten?

Nee, wij rekenen geen andere kosten aan op het geleende bedrag dan de hierboven vermelde kosten.

Kan ik een hogere aflossing sturen dan die welke in mijn contract is afgesproken?

Ja, maar dit is een niet-standaard stap die voor ons administratief veeleisend is. Daarom moet jij, als je meer wilt sturen dan het in het contract overeengekomen bedrag, van tevoren contact met ons opnemen. We willen je bedanken voor het begrip.

Is het mogelijk om de terugbetaling uit te stellen?

Nee, de terugbetaling kan niet worden uitgesteld.

Wat gebeurt er als ik niet in staat ben om te betalen?

Als je weet dat je in een situatie verkeert waarin de aflossing van jouw lening in gevaar kan komen, neem dan contact met ons op en dan zoeken wij samen naar een passende oplossing.

Kan ik vervroegd terugbetalen?

Ja, vervroegde aflossing is op elk moment mogelijk, maar je moet eerst contact met ons opnemen via chat of e-mail om een verzoek tot vervroegde aflossing te sturen. Wij zullen je dan meer informatie sturen over vervroegde aflossing.

Wanneer zal ik het geld op mijn rekening hebben?

Uiterlijk 3 werkdagen na de sluiting van het contract/uitvoering controle.

Van wie leen ik geld?

Het geld is rechtstreeks door Lemonero BV geleend.

Zal ik mijn lening online kunnen beheren?

Ja, je beheert je lening volledig online met een knop direct in de Lemonero invoegtoepassing.

Is het mogelijk om een lening/krediet/contract van elders naar Lemonero over te dragen?

Nee. In tegenstelling tot banken houden wij ons niet bezig met de overdracht van leningen, kredieten en rekening courant kredieten. Onze belangrijkste visie en prioriteit is om webwinkeliers het nodige groeikapitaal te verschaffen om sneller en beter te groeien.

Gepersonaliseerde instellingen

Op onze website gebruiken we cookies en verwerken we persoonsgegevens in overeenstemming met ons privacybeleid. Door te klikken op de knop "Ik ga akkoord", geeft u toestemming voor hun gebruik ook voor marketingdoeleinden inclusief het delen met onze partners voor het weergeven van gepersonaliseerde advertenties op sociale en advertentienetwerken, het aanpassen van onze diensten, en het analyseren van uw gedrag op onze website. Gedetailleerde instellingen kunnen worden gemaakt door te klikken op "Gedetailleerde instellingen". Door te klikken op "Alles afwijzen", zullen we alleen cookies gebruiken die noodzakelijk zijn voor de werking van de website.